Afgelopen najaar is Schuilen tussen bamboe [Hiding behind bamboo] vertaald in het Engels en HarperCollins Holland is contacten aan het leggen voor het verkopen van de Engelse rechten. Ik zou het geweldig vinden als de Engelse versie van mijn boek er spoedig komt. Ik ontvang bijna dagelijks emails van lezers, die het graag in het Engels zouden willen kopen. Ook mijn Canadese familie staat te trappelen om het te lezen.

Een berichtje van een lezer uit Quebec: I recently found out about your book… Ik zou het graag kopen, maar waar? Zelf ben ik ook op Java geboren, Oostenrijkse vader… Ben ongeveer dezelfde leeftijd als Victor, jouw vader.
Ik stuurde deze meneer een gesigneerd exemplaar vanuit Nelson BC. Hij las het in het Nederlands, en schreef mij een lange email in het Engels, om te laten weten hoe interessant hij het boek vond en hoeveel overeenkomsten er zijn met zijn leven. Hij begon de email met: Pardon my English, but I’m all “Dutched out.” 😃
Het wordt hoog tijd voor een Engelse versie van ‘Schuilen tussen bamboe‘ [Hiding behind bamboo]!