“Mijn ouders hebben me geleerd
dat de sky the limit is”

Hoewel ik in Amersfoort geboren werd, heb ik mijn hele jeugd doorgebracht in Wageningen. We woonden in de bossen van Wageningen-Hoog.
Ik ben geen stadsmens. De natuur is belangrijk voor mij. Ik houd ervan haar schoonheid te bekijken en te luisteren naar haar geluiden. En ik heb bewegingsvrijheid nodig. Dat zit denk ik in mijn genen.

Op zoek naar een andere lifestyle

Mijn ouders hebben me geleerd dat je zelf het heft in handen moet nemen om je leven vorm te geven, en dat niets onmogelijk is. Ze hebben me aangemoedigd om hard te werken, in mezelf te geloven, mijn hart te volgen en niet op te geven. Hoewel het leven – ook het mijne – niet altijd over rozen gaat, hebben deze eigenschappen me gebracht naar waar ik vandaan de dag ben, en ik ben er dankbaar voor.

Ik wist al jong dat ik niet altijd in Nederland wilde blijven wonen. Ik was op zoek naar avontuur, naar minder mensen per vierkante meter en een outdoors lifestyle. In 2011 verhuisde ik permanent naar Brits-Columbia, Canada, waar ik in een bergdorp woon, aan een groot meer, Kootenay Lake. De wildernis is dicht bij huis en er lopen nog beren, herten en poema’s rond.

Emigreren is niet voor iedereen. Wat ik het meeste mis van Nederland, zijn mijn sterke, oude vriendschappen. Even een kop koffie en een goed gesprek met een vriendin, die je door en door kent. Vriendschappen geven je leven glans en betekenis.        

 

Meer over Birgit

Ik heb een zorgzame, Canadese echtgenoot en we hebben een hond, een Golden Retriever, die Glory Bee heet. Ik heb twee lieve stiefkinderen uit mijn eerste huwelijk, en ik word ‘oma Birgit’ genoemd door mijn kleinkinderen. Mijn familie – in Europa èn in Canada – is belangrijk voor me. Ik houd van gezond eten, koken, en gezelligheid. Ik ben graag buiten, ik houd van vier seizoenen, de bergen en de zee, de sneeuw en de zon, skiën, schrijven en keramiek maken.

Mijn professionele CV is te zien op: https://www.linkedin.com/in/birgittreipl/

Enkele waarden die op mij van toepassing zijn: verbinding creëren, attent zijn, lachen, onafhankelijk zijn, gezond leven en uitdagingen durven aangaan.