“SCHUILEN TUSSEN BAMBOE is een droom die werkelijkheid geworden is”

 • Een zeer persoonlijk, geromantiseerd verhaal over eenzaamheid en verlaten worden, dat door een goed bewaard familiegeheim een extra dimensie krijgt.


  NRC Handelsblad

 • Heel knap hoe Birgit dit complexe onderwerp zo toegankelijk heeft verwoord. Een echt levensverhaal vol emoties zonder te vervallen in dramatiek. Prachtig en in één ruk uitgelezen. Bovendien een historisch waardevol document. Zeker een aanrader!


  Marijke

 • Een boek dat me de geschiedenis met andere ogen doet bekijken. En ook een persoonlijk verhaal vol afscheid, keuzes en moed. Zo prettig leesbaar geschreven dat ik het bijna niet weg kan leggen en dat ik alles voor me zie.


  Jacintha

 • Prachtig geschreven. In één ruk uitgelezen. Ontroerende en bewogen familiegeschiedenis. Een ongewoon perspectief dat voor mij weer een nieuw licht werpt op een geschiedenis die niet vergeten mag worden. Veel bewondering voor Victor, Hilda en hun levenskracht. En voor Birgit om dit gecompliceerde verhaal van haar vader op te tekenen. De liefde en kracht van de familieband spat van de bladzij af.


  Jet Holshuijsen

 • Heel knap hoe Birgit dit complexe onderwerp zo toegankelijk heeft verwoord. Een echt levensverhaal vol emoties zonder te vervallen in dramatiek. Prachtig en in één ruk uitgelezen. Bovendien een historisch waardevol document. Zeker een aanrader!


  Carolien

 • Tot tranen geroerd tijdens het lezen van dit boek. In anderhalve dag uitgelezen, want Birgit Treipl heeft dit boek fantastisch en beeldend geschreven. Alsof je je in Nederlands-Indië waant. Echt een ontzettende aanrader. Wauw.


  Roos

 • Een prachtig vertelde geschiedenis die je niet snel meer vergeet. Dit boek belichtte voor mij een heel nieuw aspect van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.


  Dido Michielsen - auteur van het boek ‘Lichter dan ik’

 • Ik geniet enorm van je boek. Van de woorden die je kiest. De kleurrijke beschrijvingen. Prachtig persoonlijk. Het verhaal zuigt me op. Ik wil je bedanken voor je discipline, verbeeldingskracht en talent - zodat nu vele duizenden mensen daarvan kunnen genieten en van je familieverhaal kunnen leren.


  Anita

 • Geweldig, empathisch, onthullend, geschiedschrijving in optima forma.


  Dr. Niels Wiedenhof

 • Het verhaal wordt chronologisch verteld en de schrijfstijl is prettig en meeslepend. Een verklarende woordenlijst is achterin opgenomen en om het helemaal compleet te maken zijn er ook familiefoto’s aan toegevoegd. Ik vond het een mooie combinatie van een familieverhaal en een stuk geschiedenis. Ik vond het een heerlijk boek dat ondanks alles niet te zwaar is en waar ik toch weer wat van heb geleerd.


  Wilma